Thursday, October 28, 2010

Tomyam Ayam

Resepi Tomyam style Syida

Bahan-bahan
*************
Ayam
Daging
Udang
Serai
Lengkuas
Bawang Merah & Putih
Daun Limau
Cili Padi
Limau
Pes Tomyam Knorr
Air

Caranya:
*********
1- Masukkan Bawang Merah & Putih yg telah dihiris,
serai and lengkuas and cili padi yg telah ditumbuk
daun limau
kedalam air yg mendidih

2. Lepas dah kuar bau wangi,masukkan ayam dan daging, rebus smpai empuk

3.Lepas tu masukkan pes tomyam, air limau dan rebus lg

4-Pastu korg agak2 nk masuk udang ke sayur ker,masuk la semua, rebus smpai agak2 lembut sayur tu
cth sayur cam Carrot, lada benggala, cauliflower,daun saderi etc...

5-Korg cuba rasa, agak2 kurang garam ker, air limau ker, so agak2 la nk tambah banyak mana eh..

See..See...banyak gler isi tomyam aku..
tu pun ingat nk letak jagung la, haper lg la..hu3...
Yang penting SODAPPP!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...