Wednesday, October 27, 2010

Resepi Daging Masak Kicap

Daging Masak Kicap style Syida

Bahan2:
Daging yg telah dpotong and cuci
Bawang Kecik
BAwang Putih
Halia
Kicap
Air Asam

Caranya:

Masukkan minyak, air bersama daging untuk tujuan merebus bg daging lembut utk dikunyah
kenapa letak minyak?
sbb bila air tu dah kering,minyak yg tinggal tu kita bole gunakan untuk menumis bawang2
minyak tu xkan kering

Nampak kan air dah kering and tinggal minyak?
time ni la ko tumis bawang2 and halia smpai naik bau

Lepas dah kekuning2an dan naik harumbau bawang
masukkan lah kentang ker, peas ker, cam aku, aku masukkan batang saderi

Last,masukkan kicap and air asam
Masak seminit dua and ready to serve

Anggaran bahan2 tu korg agak2la eh
ala2 ko rg agak2 bawak keta nak laju ke slow cam siput ker
sesedap rasa ler..

Sekian,Selamat Mencuba!!

1 comment:

Anonymous said...

owh..lupa nk letak

Kalau nak tambah Lada Hitam pun bole...lagi sedap menjilat jari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...