Wednesday, June 29, 2011

Kerja Baru yang Buta IT

Sangat bosan sebab masih tak banyak kerja. Tambah lagi dengan penggunaan Internet yang terbatas. Memanglah bosan, sebab dah terbiasa melayan internet setiap hari. Jadi bila tak dapat melayari internet, ianya jadi suatu perkara yang bosan. Tapi bila saya tanya pada staff lain, bagi mereka ianya adalah perkara biasa dan mereka tidak ketagih pada internet. Malah mereka bergelak ketawa dengan riang ria nya semasa berborak. Jadi, ia membuatkan saya pelik. Malah saya tanya “ Cannot get YM ker?” Then you know what they reply? “What is YM?”. Giler punya buta IT. Okay, mungkin sudah tiba masanya untuk saya melakukan kerja dengan lebih serius dan telus tanpa internet. Jadi, sila lupakan Internet semasa bekerja. Abis tu yang ko blog ni apasal? Hehehe..It start with offline blogging then I will paste during free time. Even sini takde Internet, tapi banyak sangat magazine oversea pasal fesyen. Perlukah?

Paling best waktu nak pergi kerja dan balik kerja. Wake up in the morning as usual as before but reach early at the office without “LATE”. So, there is no discipline or attitude issue mess around. Even when go back also, no need to rush and stuck in traffic. It tooks 10 to 15 minutes to reach home. Jimat minyak dan staff kat sini semua tak keluar lunch. Ko paham kenapa diaorang tak keluar lunch. As I can see, all of them are slim even dah beranak-pinak. Ko tahu kenapa? It is because this is Secretarial department. Means dalam ini department semua ada Secretary dan PA to ONE bos. Dan seorang bos ada 4 Personal Assistant dan 2 Secretary termasuk saya. Perghh..banyak giler assistant bos aku ni. So far, as I know, he got 70 businesses to manage. Ok, nasib baik dia takde 70 PA dan 35 Secretary. Jadi, kalau dah nama Secretary, it is a challenge to maintain your body figure. Tapi saya mana boleh tak makan, bawak bekal la kan. Don’t worry, ada Microwave. Kami juga ada Happy Hour iaitu apabila bos pergi Outstation atau Oversea. All of us want to buy an expensive cake to celebrate it. Oh, jahat siut diorang ni …. Untuk department ini juga, kami dilarang bergaul mesra dengan pekerja-pekerja kat bawah. Budget semua kena secret la konon. Nak borak pun tak boleh apalagi nak makan sama-sama dengan mereka. Kami semua diberi handphone dan computer peribadi yang memang protect kaw-kaw punya. PA siap dapat Blackberry lagi. Tapi siaplah kalau kena on-call. Oh, Nooooo….

The best things, none of them know that I have a blog. So, I can write everything what I am going to express it without hurt anyone feeling.

Tapi diorang ni kalau borak-borak, asyik cakap Cina dan Omputih. Bab omputih tu boleh lagi aku paham. Bab cakap cina ni, sikit-sikit aku paham la..Ik Er San Sek Uk Liuk Ci Park …apa lagi?

Overall, I still get use with the beautiful environment and try to enjoy it!

PS: I dun have YM during working hour, so please leave your message at FB or Twitter, preferably Twitter. Ko takde Twitter? Giler punya Buta IT jugak kalau camtu..Ahaks! Paling mudah SMS atau CALL ME!

Honestly, I can’t promise how long I’ll be here. Everything is secrettttttttttttt je memanjang.



2 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Kita kerja kat office lama dulu x de internet..Mmg dah sangat biasa la..Kat tempat skang internet unlimited..Skali aritu diorg kata nak block internet during office hour...Makkkk Aiii..Kebosanan bakal melanda hidup ini

belogkiter said...

pengsan cam ni.. mati kutu kalau saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...