Friday, March 11, 2011

Kutuk Blog

Pada pendapat saya, Blog ialah salah satu Platform untuk menghasilkan nukilan-nukilan atau Idea yang kreatif, berkongsi cerita, meluahkan perasaan Positif dan Negatif, menyampaikan berita terkini, sensasi dan untuk sesiapa yang yang mempunyai hobi membaca. Itu antara sebab saya berblogging. Menulis apa yang terlintas di fikiran, berkongsi ilmu, berkongsi event, mencari kawan-kawan dan paling tepat, Meluahkan perasaan atau gelodak jiwa lara.

Tapi ada sesetengah blogger, diulangi SESETENGAH, suka mengkomen atau mengkutuk cara penulisan dan penyampaian blog lain. Contoh salah satu blog yang saya baca, even dia tak mention any blog name, tapi the way she claimed like other blog is always share the same tips, boring, takda motif, bongak, dan uwek...

Tetiba terpikir, even dia tak point at my blog pun, its like condemning other blog and WHO ARE YOU? IS YOUR WRITING IS REALLY DAMN GOOD UNTIL YOU CAN SAY OTHER BLOG is always share the same tips, boring, takda motif, bongak, dan uwek ? ARE YOU HITTING THE HITS macam Redmummy.com? Rasanya sediva Kak Red tu pun tak pernah menghina penulisan blogger lain kot. Atau mungkin life dia tak BEST macam blogger lain sbb tu bila ada blogger blogging in their blog about their life , she seems kind of boring to read then claimed that blog is boring.

Sepanjang saya menulis di blog ini, saya belum pernah mengutuk cara penulisan mana-mana blog sama ada secara direct or tak direct. Sesetengah orang mengganggap blog ni macam diary, so suke hatila nak tulis macam mana kan. Contoh paling ketara, Redmummy.com tu. Kedaung?? apa tu kedaung? itu ayat Kak Red. Ada motif ker "Kedaung" tu? atau bongak "Kedaung" tu? Eh3, suka hati dia la nak kata apa..Tu blog dia, dan suka hati kami la nak tulis apa dalam blog kami. Kalau dunia nyata orang bole kata " Cermin diri Sendiri", Kalu blogger "Baca blog sendiri", then bole komen dan kata blog orang lain "always share the same tips, boring, takda motif, bongak, dan uwek".

Oh..plisssss...




2 comments:

Tukang Ceceh said...

hi syida... just stick with whatever u r doing, don't bother about this fella coz he/she is not cool. u rock gal!

SaiSyi said...

Hi Tukang Ceceh, thank you for your advice and support...

Yala...i dun care anymore..Peace

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...